Quasi menacée
| Autres noms | |
|---|---|
| Catalan | Ratpenat de bosc europeu |
| Espagnol | Murciélago forestal |
| Anglais | Barbastelle bat |
| Français | Barbastelle d'Europe |
| Basque | Baso-saguzar arrun |
| Galicien | Morcego das fragas |
Ratpenat de mida mitjana, presenta una longitud cap-cos d'entre 45 i 60 mm), un avantbraç d'entre 36 i 43 mm, una envergadura d'entre 255 i 300 mm, una cua d'entre 36 i 52 mm, unes orelles de fins a 20 mm i un pes d'entre 5 i 14 g. Presenta un lleuger dimorfisme sexual, essent els mascles normalment més petits que les femelles. Espècie inconfusible pel seu musell curt i amb fisures als narius que arriben fins al llavi, i unes orelles úniques, de forma trapezoidal que, unides al centre del cap, miren endavant. El tragus és llarg i arrodonit i s'estreta a la meitat final. La pell és normalment de color marró fosc, quasi negre. El pelatge és sedós i negre o marró fosc, amb les puntes grogues o blanques, que li proporcionen un aspecte lleonat. A les Canàries les femelles són més marronoses i els mascles més negres i cap dels dos presenta la coloració lleonada. Els juvenils normalment tenen coloracions una mica més fosques que els adults. Part de les ales i l'uropatagi estan cobertes de pèl.
| Tendance générale | Forte hausse |
|---|---|
| Protocole | ChiroHabitats |
| Périmètre géographique | Catalogne |
| Nombre de localités étudiées | 39 |
| Variation annuelle | 18.6 % |
| Méthode | TRIM |
| Date d'analyse | 01/09/2024 |