Préoccupation mineure
| Autres noms | |
|---|---|
| Catalan | Orellut daurat |
| Espagnol | Orejudo dorado |
| Anglais | Brown long-eared bat |
| Français | Oreillard roux |
| Basque | Belarrihandi arre |
| Galicien | Orelludo dourado |
Ratpenat de mida mitjana amb longitud cap-cos de 39 i 46 mm, avantbraç d'entre 35 i 43 mm, cua entre 39 i 49 mm i un pes d'entre 6 i 9 g. La cara és robusta i clara, amb dues glàndules darrera dels narius. Les orelles són les més grans del seu gènere, d'entre 29 i 35 mm i, juntament amb el tragus, presenten escassa pigmentació. Té un pelatge llarg i sedós distintiu amb la part ventral groguenca o crema i la part dorsal marró o caoba. La barbeta té una forma característica de boomerang que es pot fer servir per diferenciar aquesta espècie dels seus congèneres. Es diferencia de la resta d'orelluts pel polze extremament llarg (>6.5 mm) amb urpes igualment llargues (>2 mm), el tragus més estret (entre 4,4 i 5,5 mm) que l'orellut gris (Plecotus austriacus) i una protuberància a la barbeta més arrodonida que la de l'orellut alpí (Plectous macrobullaris) que és més fosca i triangular.